MENU
Entre Deux logo

Winkelen in de binnenstad van Maastricht

Voor modeliefhebbers is Maastricht een stad waar je je hart kunt ophalen. Je vindt er de bekende modehuizen én verrassende boetieks met unieke kledingstukken. Hoewel Maastricht zo’n 122.000 inwoners heeft, is de stad heel toegankelijk. Goed om te weten als je de Limburgse hoofdstad bezoekt, is dat er verschillende wijken zijn met elk een eigen karakter. Hieronder lichten we kort toe wat je kunt verwachten.

Wyck

Als je met de trein naar Maastricht komt, start je shopavontuur in Wyck. Dit stadsdeel staat bekend om haar leuke en toegankelijke boetieks en winkeltjes. Daar vind je werkelijk van alles. Van mode tot accessoires en van antiek tot design. Als je zoekt naar hebbedingen die niemand anders heeft, dan zit je in Wyck helemaal goed.

Stokstraatkwartier

Het Stokstraatkwartier is een chic stadsdeel in Maastricht. Shoppers die op zoek zijn naar exclusieve merken, zijn hier aan het juiste adres. De Stokstraat is het middelpunt van dit stadsdeel. De smalle steegjes waar je doorheen loopt voelen bijna buitenlands aan. Ook voor de niet-shoppers de moeite waard.

Céramique

Céramique heeft een zakelijker karakter en staat bekend om haar lifestyle- en interieurzaken. Aan Avenue Céramique zijn met name beddenspecialisten en designers gevestigd. Ook zijn er verschillende supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. In het fraaie multifunctionele gebouw Centre Céramique is een bibliotheek te vinden en kun je regelmatig terecht voor exposities.

Het Vrijthof

Het Vrijthof ken je misschien wel van de concerten die André Rieu er jaarlijks geeft. Het staat bekend als een plein waar je gezellig kunt eten en drinken. In de zomer lekker op de terrassen buiten, in de winter aangenaam warm binnen. Ook het beroemde Theater aan het Vrijthof is hier te vinden.

Jekerkwartier

Al wandelend door het stadpark, kom je uit in het Jekerkwartier. Een wijk met galerieën en verrassende kunstwinkels. Ook diverse ambachtelijke zaken vind je hier. Zo kun je bij de Bisschopsmolen rustieke broden en andere zelfgemaakte producten kopen. Breng ook zeker een bezoek aan brasserie Tapijn, gelegen op het terrein van de voormalige Tapijnkazerne.

De Markt

De Markt: de naam zegt het al. Op woensdag en vrijdag kun je hier terecht voor verse etenswaren, bloemen en planten en allerlei praktische spullen voor in en om je huis. En voor wie wil relaxen, zijn er rondom de Markt allerlei horecagelegenheden.

Meer Maastricht: