MENU
Entre Deux logo

Weekendje weg in Maastricht

Wil je graag een uitgebreid bezoek brengen aan winkelcentrum Entre Deux? Maak er dan meteen een weekendje Maastricht van. We geven je tips om het uiterste uit je shoptrip te halen.

Ontbijten

Je kunt jouw weekend Maastricht natuurlijk niet op een lege maag beginnen. Leg daarom een goede bodem bij één van onze favoriete ontbijtadresjes:

  • Start de dag met een lekkere koffie bij Coffeelovers. Dit koffiehuis heeft maar liefst zes vestigingen in Maastricht. De barista’s maken ook graag een ontbijtje voor je: van croissant tot yoghurt met vers fruit.
  • Bread & Delicious is een authentieke patisserie en boulangerie in stadsdeel Wyck. De nadruk ligt vooral op desem- en zuurdesembroden.

Lunchen

Pauzeer je shopsessie in winkelcentrum Entre Deux met een lekkere lunch:

  • De Compleminte van Sint Fiet is een typisch Maastrichtse brasserie met aandacht voor goede en smaakvolle gerechten. Laat je tijdens jouw lunch verrassen door streekgerechten en de vriendelijke bediening.
  • Teazone aan het Onze Lieve Vrouwenplein is een gezellig thee- en koffiehuis en winkel in één. Thee geproefd waar je verknocht aan bent? Geen probleem, je kunt het gelijk kopen. Ook voor high-tea’s een perfecte locatie.

Dineren

Na al die uren winkelen is een overheerlijk diner de ultieme verwennerij. En in bourgondisch Maastricht weten we wat goed dineren is! Hieronder twee van onze favoriete restaurants in Maastricht:

  • Restaurant Gio's Cucina Casalinga aan het Vrijthof is een plek waar je overheerlijke Italiaanse gerechten kunt eten. Een kaart is er niet; je eet wat de kok die dag heeft ingekocht. Reserveren is ook niet mogelijk, maar als je onverwacht wilt blijven eten na het winkelen, is dit een uitstekende keus.
  • De Comedie staat bij de Maastrichtenaren bekend als dé plek om te borrelen op het terras, om daarna aan te schuiven voor het diner. Je vindt de Comedie op de hoek van het Onze Lieve Vrouwenplein.

Slapen in Maastricht

Om het maximale uit jouw weekendje weg in Maastricht te halen, is een goed hotel onmisbaar. Afhankelijk van je budget kun je kiezen uit tientallen adressen. Twee hotels die eruit springen zijn het Kruisherenhotel en Hotel Dis. Het Kruisherenhotel is gevestigd in een voormalig klooster en ligt in het hart van Maastricht, naast het Vrijthof. Een plek waar oudheid en design elkaar ontmoeten. Hotel Dis is gevestigd in een monumentaal pand en heeft een galerie met hedendaagse kunst op de begane grond. Een mooie standplaats tijdens een cultureel shopweekend.

 

Nog op zoek naar leuke aanvullende activiteiten voor je shopweekend in Maastricht? Kijk eens op onze pagina over wat te doen in Maastricht!