MENU
Entre Deux logo

Parkeren in Maastricht

Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren in de binnenstad. Hieronder geven we je een aantal tips om gemakkelijk te parkeren in Maastricht.

Parkeergarages

Het centrum van Maastricht beschikt over meer dan 7.000 parkeerplaatsen. Entre Deux ligt daardoor op loopafstand van een aantal uitstekende parkeergelegenheden. In de directe omgeving van Entre Deux bevinden zich twee grote parkeergarages: de parkeergarage aan het Vrijthof & Markt en de parkeergarage onder het Mosae Forum. De parkeergarages aan de Maasboulevard, Griend en Céramique Noord zijn op ongeveer 10 minuten loopafstand van het winkelcentrum, net als het parkeerterrein Sphinx.

Park & Walk

Je kunt ook kiezen voor het aantrekkelijke alternatief Park & Walk. Dit speciale parkeerterrein vind je aan de Cabergerweg. Het parkeren is weliswaar niet overdekt, maar wel bewaakt en bovendien niet duur. Een hele dag parkeren kost € 8,00! En als je via de Capucijnenstraat de binnenstad inloopt, ben je binnen 8 minuten bij winkelcentrum Entre Deux.

P+R Maastricht Noord

Bij Station Maastricht Noord, even buiten het centrum, kun je gratis parkeren en de trein pakken naar Centraal Station Maastricht, dat op 10 minuten loopafstand ligt van hartje Maastricht. Je loopt dan via de leuke wijk Wyck, met zijn vele boetiekjes en winkels, naar het historisch centrum. Winkelcentrum Entre Deux is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. Een interessant alternatief is de bus: pak vanaf P+R Maastricht voor € 1,00 per persoon buslijn 100 naar hartje centrum.

PRIS

Om de winkelbezoekers van Maastricht zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een parkeerplaats, beschikt de stad over een zogenaamd Parkeerroute Informatie Systeem (PRIS). Deze borden wijzen de weg naar de parkeergarages en parkeerterreinen en geven aan of er parkeerruimte beschikbaar is en hoeveel. Op deze manier houden we parkeren in Maastricht makkelijk en prettig.