MENU
Entre Deux logo
Verbind met een Lint in Entre Deux

Verbind met een Lint in Entre Deux

Maar liefst 10 kilometer lint waarop iedereen uit Maastricht een boodschap kan tekenen en schrijven. Dat is het idee achter Verbind met een Lint. Dit stadsbrede kunstproject vraagt aandacht voor de behoefte aan sociaal contact en de ernst van taalproblemen. Het kunstproject wordt uiteindelijk bevestigd aan de Hoge Brug in Maastricht. Maar voor het zover is, heb je nog tot en met eind november om jouw boodschap op het lint achter te laten!

Elke vrijdag (tussen 13.00 en 16.00 uur) en elke zaterdag (tussen 10.00 en 13.00 uur) kun je op het plein van Entre Deux komen tekenen en schrijven op het kilometerlange lint. Zo verbindt het lint ook jou met alle andere deelnemers uit Maastricht. Want verbinden kun je niet alleen, je hebt elkaar nodig.

Verbind met een Lint toont aan dat als je vanuit je eigen mogelijkheden iets bijdraagt, je samen met anderen tot iets essentieels kan komen. Zeker voor mensen met taalproblemen een belangrijke gedachte om vast te houden. Wanneer zij niet voldoende via taal kunnen communiceren, worden zij door anderen vaak als ‘anders’ gezien. Dit heeft een sterke invloed op hun gevoel van eigenwaarde en hun rol in de maatschappij.

Het is belangrijk te focussen op de mogelijkheden van mensen, in plaats van op hun beperkingen. Dit is een taak voor ons allemaal, samen. Laat ook zien dat je samen grote dingen kunt bereiken en kom in november langs in Entre Deux voor Verbind met een Lint.