MENU
Entre Deux logo

NOMNOMNOM...

Het is raar, maar waar. Ik begin de winter te missen! Afgelopen jaar stond ik nog voor de klas en leefde ik helemaal op in het winterthema; Schaatsen, sneeuwballen gooien, lekker dik bepakt naar buiten om een wandeling te maken. De koude, rode neus en het inademen van de frisse lucht... Heerlijk!

Van het weekend heb ik eventjes gedaan alsof het hier winter was en heb ik lekker cozy, cupcakes gebakken! Vrienden en familie weten dat ik geen keukenprinses ben, maar bakken lukt over het algemeen vrij aardig en dit keer zelfs zeer goed! 

H O M E M A D E // C A S H E W C R E A M C U P S 

CAKE: Handje vol dadels (zeer fijn gesneden) en 2 el dadelstroop, 2 grote eieren, 30 gram rauwe cacao poeder, 80 gram kokosbloem, 80 gram boekweit- haver- amandel- of volkoren speltmeel, een handje vol cashewnoten (zeer fijn gehakt), 2 el kokosolie (gesmolten), 40 gram kokosbloesem- of palmsuiker, 1 tl kardamom en een mespuntje zeezout. 

FILLING: 200 gram cashewpasta, 5 el kokosroom, een scheutje amandelmelk en 1 tl vanillepoeder. 

*TIP: Cashewpasta is heel gemakkelijk zelf te maken als je een keukenmachine hebt. Het duurt zeker 10 minuten voordat de grove cashews fijn gemalen zijn en notenolie ontstaat. Blijf mixen tot het vloeibaar en romig is. (Benodigdheden: 450 gram rauwe cashewnoten, ½ tl vanillepoeder en een snufje zout). 

TOPPING: 2 el rauwe cacao, 1 el cashewpasta, 2 el kokosroom en 2 el dadelstroop. 

Verwarm de oven voor op 180°C. Blend de ingrediënten voor de CAKE (m.u.v. de dadels en cashewnoten) tot een romig beslag. Zorg er voor dat de dadels en cashewnoten fijn gesneden en gehakt zijn en voeg deze tot slot aan het beslag toe. Vet de muffinbakjes in met kokosolie, schep het beslag erin en maak met je vingers een 'kommetje' in het midden. Bak de CAKE voor de cupcakes in 20 minuten gaar. Maak ondertussen de filling en icing door de ingrediënten met elkaar te mengen. Vergeet niet de icing in een spuitzak te stoppen en 15 tot 20 minuten op te laten stijven in de koelkast. Schep de filling in de 'kommetjes' zodra de cupcakes klaar en afgekoeld zijn en spuit tot slot de icing als een 'dakje' over het geheel heen. Besprenkel met een beetje kardamom en superfoods als acai en goji bessen... Et voila! 

ENJOY!

X, Marijke

Één van de wintertrends die ik nog niet met jullie heb gedeeld, is de turtle neck. Mijn keuze is gevallen op de Mia Tee van 8MM door de contrasterende spikkeltjes, die het net even iets anders maken.

Te koop bij Men at Work voor € 24,99

Alle blogartikels van Marijke

WINNING OUTFIT

2 maart 2015

THREE DAYS IN PARIS

19 maart 2015

COOL IN CULOTTES

19 maart 2015

LEVI'S 501

23 maart 2015

HAPPY IN HOLLISTER

21 maart 2015

PARKLIFE

8 juli 2015

LET'S CELEBRATE!

15 augustus 2015

WITH LOVE FROM ISTANBUL

2 september 2015

THE AFRICAN WONDER

22 september 2015

WORK IT!

15 november 2015

SEVENTIES IN SUEDE

7 december 2015

BLACK VELVET

28 december 2015

NOMNOMNOM...

11 januari 2016

SNEAKER CRUSH

15 februari 2016

FESTIVE FEVER

31 maart 2016

TOCH GEZWICHT..

7 april 2016

HAPPY TOGETHER

9 mei 2016

HOW DO YOU WEAR IT?

9 mei 2016

THE SUN IS OUT!

6 juni 2016

LIEFS UIT LONDEN

10 juli 2016

FOR HIM AND HER

8 augustus 2016

STARS IN YOUR EYES

20 september 2016

IK STOP!

25 november 2016