MENU
Entre Deux logo

Magazine

“Print magazines gaan verdwijnen!”. Met deze opmerking shockeerde m’n Amerikaanse PR-collega mij gisteren nadat er wéér een magazine had besloten volledig online te gaan. Néé, dacht ik, ik hou van print magazines!

De glanzende cover, het tastbare papier dat zo lekker ritselt tijdens het bladeren… Voor mij is een print magazine veel meer dan alleen papier. Magazines zijn nog altijd mijn #1 inspiratiebron voor tekst, fotografie en vormgeving. Ik scheur leuke stukjes tekst uit, bewaar m’n favoriete outfits op een prikbord en lijst covers in als kleine kunstwerkjes voor aan de muur.

In West Hollywood (LA) ligt een superleuk uniek tijdschriftenwinkeltje (het is eigenlijk meer een muur vol met tijdschriften waar elke nacht een soort van rolluik over wordt gerold) op de hoek van ‘n straat. Toen ik hier net kwam wonen, ontdekte ik dit plekje per toeval en sindsdien is ’t nog altijd een van m’n favoriete hotspots in LA. Het allerleukste vind ik het internationale aanbod; je vindt er maandelijks niet alleen de nieuwste edities van Amerikaanse magazines, maar ook de Britse, Japanse en Australische versies!

Als jij net zo’n enthousiast bent over zulke plekjes als ik, dan heb ik goed nieuws; je hoeft namelijk niet direct naar LA te vliegen hiervoor! Entre Deux heeft óók zo’n hotspot: Boekhandel Dominicanen! Met zijn locatie in de voormalige Dominicanenkerk is het ook nog eens één van de mooiste boekenwinkels te wereld. Ga dus vooral even langs als je in Maastricht bent!

X

Anouk

PS: Het is voor mij eigenlijk bijna ondenkbaar dat magazines echt zullen gaan verdwijnen. Ik hou het er voor nu dan ook maar even op dat m’n Amerikaanse collega overdreef. Want ja, dat  Amerikanen graag overdrijven is natuurlijk algemeen bekend… ;)

Instagram: @anoukcl 

Website: www.julie7.nl